14.04.2011

Yayala çorbası nasıl yapılır?


Yayla çorbası soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tatlarından biri. Yapılışı oldukça kolay, tek bir tehlikesi var: Yoğurt ile unu suya aniden karıştırırsanız, çorbanın kesilmesine neden olabilirsiniz.
 Malzemeleri ağır ağır karıştırın, çorbanızın sulanmaması için pişirme süresince ve sonrasında tencerenin ağzını hep açık tutun.

Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz, pul biber

Yapılışı
  • Pirinci yıkayın. Sıcak suyu koyduğunuz tencereye koyun, tuz ekleyip yarım saat kadar haşlayın.
  • Yoğurt ile unu bir kasede ezerek karıştırın. Pirincin suyundan azar azar ekleyerek ılıtın ve seyreltin. Seyrelttiğiniz karışımı azar azar çorba tenceresindeki suya karıştırın. Bu sırada tencereyi sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Çorbayı kaynadıktan sonra birkaç dakika daha açık ateşte pişirin. Naneyi ve tuzunu ekleyip karıştırın ve altını kapatıp dinlendirin.
  • Bu sırada tavada tereyağı eriterek pul biberi biraz kavurun. Kaselere koyduğunuz yayla çorbasını bu sosla servis edebilirsiniz.

Related Posts

Yayala çorbası nasıl yapılır?
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.