15.04.2011

Lezzetli etli pirinç pilavı yapmanın sırları

Lezzetli etli bir pirinç pilavı nasıl yapılır.
Malzeme

    100 gram kuzu eti 1 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet haşlanmış havuç Yeteri kadar sıcak su Tuz
    Hazırlanışı
    Eti kuşbaşından daha küçük doğrayın. Haşladıktan sonra kenara alın. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını eritip, pirinci rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, haşlanmış et, havuç ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekince, ocaktan alın. 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Related Posts

Lezzetli etli pirinç pilavı yapmanın sırları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.