1.03.2011

Hibeş (Antalya ) yöresel tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber

Yapılışı:Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.Afiyet olsun…

Related Posts

Hibeş (Antalya ) yöresel tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
1.03.2011 12:42

başka birşey dilesem olacakmış...birkaç gündenberi hep aklımdan geçiyor,ama henüz yapamadım.bugün bende yapayım...antakyada tiryakisi oşlduğumuz nefis bir tad..elinize sağlık,afiyet olsun

Reply