11.03.2011

Farklı bir tat tutmaç tarifi

Farklı bir tat olan tutmaç tarifi

MALZEMELER: 

150 Gr. Kıyma

1 Adet kuru soğan

½ Demet maydanoz

Tuz, karabiber

1 Adet yufka

Kızartmak için sıvıyağ

1 Kase yoğurt

1-2 Diş sarımsak

1 Çorba kaşığı sıvıyağ

Bir tutam kırmızı biber

HAZIRLANIŞI: 

İçin hazırlanması: Kuru soğanı rendeleyin. Maydanozu ince bir şekilde kıyın. Tuz ve karabiberi ilave ederek homojen bir kıvam elde edilinceye kadar yoğurun.

Yufkadan iki parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.
Yufkanın bir ucuna fındık büyüklüğünde harçtan koyarak muska şeklinde fazla kalın olmayacak şekilde sarın, yufkayı bitiş yerinden keserek hafif suyla ıslattığınız ucunu muskaya yapıştırın. Bu şekilde harç bitinceye kadar devam edin.


Daha sonra hazırladığınız muskaları kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın.




Servis tabağına aldığınız kızarmış muskaları hafif ılıklaşınca üzerine sarımsaklı yoğurdu eşit miktarda döküp, yayın. 1 Çorba kaşığı sıvıyağı kırmızı biberle kızartıp yoğurtlu karışımın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.

Hazırlayan: Sidelya Nur
HABER7.COM

Related Posts

Farklı bir tat tutmaç tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.