MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
200 gr tereyağı
Aldığı kadar un
TARÇIN SOSU İÇİN
2 çorba kaşığı tarçın
2 kaşık tereyağı
1 bardak toz şeker
KREMASI İÇİN
1 çay bardağı pudra şekeri
1 bardak labne peynir
YAPILIŞI
Hamurun malzemeleri karıştırılır ve hamurumuz yoğrulur. Hamur 3'e ayrılarak çok ince olmamak kaydı ile yufkalar açılır. Tereyağı eritilerek tarçın ve tozşeker ilave edilir. Açılan yufkaların üzerine bu tarçın sosu sürülerek katlanır. Birer parmak kalınlığında kesilerek bir fırın tepsisine dizilen rulolar 170 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan labne ve pudra şekeri karıştırılarak hafif bir krema elde edilir. Tarçınlı rulolarımız arzu edilirse bu krema ile servis edilir.
Tarçın ruloları tarifi
4/
5
Oleh
Elifce