16.02.2011

Şanlıurfa paliza tatlısı

Şanlıurfa'nın geleneksel tatlarından paliza tatlısı...

MALZEMELER
1 kg süt
2 bardak su
4 yemek kaşığı nişasta
Şurubu için 2 parça şeker boyası (paliza boyası)
3 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Süt bir kapta ölçülü suya katılır. Üzerine nişasta eklenerek sürekli karıştırılır. Ocağın üzerine konur ve nişasta kokusu gidinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Bir tepsiye 2 parmak kalınlığında yayılır ve donması beklenir. Şekere 1 bardak su eklenir ve şeker boyası katılarak eriyinceye kadar karıştırılır. Kutu kare şeklinde kesilen palizalar, şurup ve buz eklenerek ikram edilir.

Related Posts

Şanlıurfa paliza tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
16.02.2011 21:29

afiyet sekeler olsun canim tatli enfes görünüyor..sevgiler

Reply
avatar
17.02.2011 12:08

Çok severim kolay gelsin.

Reply