16.02.2011

Lokma tatlı tarifi


Malzemeler
Yarım Su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı kuru maya
2 Su bardağı un
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine :
Pudraşekeri
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı Limon suyu
Hamurun bekletilme süresi ; yarım Saat
Hazırlanışı
Bir kaba ılık Su, kuru maya ve tozşekeri koyun.
Maya kabarana dek bekletin.
Daha sonra geniş bir kaba alın.
Unu ilave edip yoğurun.
Eğer Hamur katı olursa biraz daha ılık su ekleyin.
Üzerine bir bez 30 Dakika kabarması için bekletin.
Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın.
İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Kızgın sıvıyağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
Şerbeti iyice çekene kadar bekletin.
Daha sonraservistabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.

Related Posts

Lokma tatlı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.