25.08.2010

Mercimekli pilav tarifi

Alıştığımız bir tat olan nefis pilavı birde mercimekli denemeye ne dersiniz?

Malzemeler
2 bardak pirinç
7 tane taze fasulye
1 tane havuç
1 çay bardağı tereyağ
Yarım kuşbaşı doğranış tavuk göğsü
Yarım küp şeklinde doğranmış havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak az haşlanmış yeşil mercimek
Karabiber
Kırmızıbiber
Yeterince tuz
Hazılanışı
Teflon tencereye yarım çay bardağı soya yağı koyun.Havuçları kızartın ve tencerede bırakın.Başka bir tencereye kalan yağı koyunç ısınınca içine tavuk etleri atın ve karıştırın.Suyunu çekince küp küp doğranmış havuçları ve taze fasulyeden atıp tuz ilave edin.Hepsi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun ve ateşi kapatın.Pirinç, haşlanmış mercimek, karabiber ve kırmızı biberi de katarak iyice karıştırın.Bu karışımı teflon tenceredeki havuçların üzerine yayın ve dört bardak sıcak su dökün. Kaynamaya başlayınca kısık ateşde suyunu çekinceye kadar pişirin 5-6 dakika dinlendirin servis tabağına ters çevirin havuçların aralarına maydanoz dalları yerleştirin.Sıcak servis yapın.

Related Posts

Mercimekli pilav tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.