27.07.2010

Halley pasta tarifi


Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif 
Malzemeler
5 tane yumurta
su bardağı şeker
çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Kreması İçin
yarım litre süt
yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri

Sosu İçin3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin Hindistancevizi

Nasıl yapılır?
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin. Sos için gereken malzemeleri karıştırın. Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın.

Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Labne ekleyip karıştırın. Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Related Posts

Halley pasta tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
13.02.2011 13:30

Cok güzel olmustur bu pasta simdi.bayagida ilgimi cekti...Not aldim.yapilacaklar arsinda...Berlinden sevgiler

Reply