17.04.2010

Etli dolma tarifi

MALZEMELER
1 kilo kabak
250 gram kıyma
yarım kilo pirinç
1 adet kuru soğan
2 adet soyulmuş domates
yarım demet maydanoz
2 adet yeşil biber
50 gram kadar margarin
1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası
1çay karabiber 2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığıda sumak ekşi şurubu
YAPILIŞI
Doğranmış kuru soğan,maydanoz,domates,yeşil biber,sarımsak,karabiber,tuz,salça,kıyma,ekşi şurubu,nane,margarin bir kapta yoğurulur yıkanmış pirinçte üzerine eklenir ve harmanlanır.Oyulmuş olan kabakların içine doldurulur.Ağızları domates ile kapak yapılır.Tencereye dizildikten sonra kaynamış 5 bardak suya tuz bir tatlı kaşığı ekşi şurubu eklenir ve tencereye dizdiğimiz dolmaların  üzerine dökeriz.Kaynadıktan sonra tencerenin altını kısarız kısık ateşte yarım saat kadar pişer.Sonra servis ederiz.

Related Posts

Etli dolma tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.