12.01.2010

bezelye çorbası

MALZEMELER
  • 1,5 litre et suyu
  • 30 gr. margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 250 cc.süt
  • 800 gr. iç bezelye
  • 15 sap taze soğan
  • 1 ufak kuru soğan
  • ½ dereotu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • tuz, karabiber
İnce doğranmış iç bezelye ve soğanları yeteri kadar suda 1 saat kadar kaynatın. Sebzeleri süzerek kaynatma suyunu dökün. Sebzeleri bıçaklı blenderden geçirerek püre haline getirin. Püre çok koyu ise bir miktar süt ile yumuşatın.1,5 litre hakiki çorba suyuna, hazırlanan püreyi ilave ederek 10 dakika kaynatın. Köpükleri delikli kepçe ile alın. Diğer yanda, margarin ve un ile beşamel sos hazırlayarak sütle inceltin. Beşameli azar azar bezelye çorbasına karıştırın. Bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Limon suyu ve karabiber ilave edin. Servis yaparken de, küp halinde kıtır ekmek ve kıyılmış dere otu katın.

Related Posts

bezelye çorbası
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.