25.12.2009

şeftali reçeli

Malzemeler

  • 1 Kg Şeftali
  • 6 bardak Tozşeker
  • 1 adet Limon Suyu
  • 2 bardak Su   
  Yapılışı
Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır. Su içinde bekletilir.
Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır.
Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır. Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir.
Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye). Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Related Posts

şeftali reçeli
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
2.03.2010 10:48

bayılırım bayılırım:):)reçelsiz kahvaltı düşünemiyorum
ellerine sağlık

Reply
avatar
23.04.2011 18:23

evde portakal var bozulmak üzere acaba seftali receli tarifi le portakal reçeli yapsam nasıl olur:)

Reply