25.12.2009

Baharatlı pilav


MALZEMELER:
1 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşğı biberiye
2 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz

Hazırlanışı
  • Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin.
  • Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün.
  • Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun.
  • Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin.
  • Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin.
  • Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın.
  • Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
  • Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Related Posts

Baharatlı pilav
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.