10.12.2019

Ispanaklı börek tarifi

Kış aylarında genellikle yaptığımız böreklerden ıspanaklı börek en kolay ve en nefis bir tarifi veriyoruz Ispanaklı börek tarifi...







Malzemeler

4 adet yufga

250 gram yaprak ıspanak

1 çay bardağı zeytin yağ

5 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 adet maden suyu

Üzeri için susam

tuz




Yapılışı

Önce ıspanakları haşlamadan yıkayıp yapraklarını süzeğe alıp suyunu iyice süzüyoruz süzüldükten sonra onları bir kaba alıyoruz ıspanağın üzerine bir çay kaşığı tuz ve yarım çay bardağı zeytin yağı koyuyoruz sonra ellerimizle ıspanaklar ovuyoruz.

 Böreğin içi hazır böreğin arasına ve üzerine koyacağımız malzemede ise bir derin kasenin içine yumurtayı kırın yarım çay bardağı zeytinyağı ve 5 kaşık yoğurdu ekle onları çırpıyoruz sodayı ekliyoruz ve karıştıyoruz.

 Tepsinin dibine yağlı kağıdı koyuyoruz yufganın bir adedini seriyoruz arasına yoğurtlu karışımında sürüyoruz yufganın diğerini 4 de bölüyoruz kenarları ortaya gelecek şekilde katmanlar hazırlayıp üçüncü yufgayı da 4 e bölüp bir parça serin ıspanağın suyunu sıkıp tepsiye yayın kalan yufgalarıda aralarına yoğurtlu karışımı sürerek yayın. Tepsinin dışına taşan yufgalarıda tepsinin üzerine örtüp kalan yoğurtlu karışımı üzerine döküp yayın üzerinede çörek otu yada susam ekleyin fırına sürün üzeri kızarana kadar pişirin.


Related Posts

Ispanaklı börek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.