24.11.2016

Yayla çorbası tarifi

Vücudumuz kilitlendiği zaman çorba ve çay gibi sıcak içecekler içeriz ve kendimize geliriz ayrıca vücuda şifa olan çorbaların kan dolaşımına ve hücrelerimize çok faydalı etkileri vardır.  Boşuna “Hastaya çorba” dememişler, hasta insanlara bir tabak yerine bir tencere çorba yapıp götürmek gerekir çünkü hasta o çorbayı içtikçe kendine gelecektir.
Sevilen çorbalardan yayla çorbası kışın sıcak yazın soğuk içilir ve yoğurttan yapıldığı için protein değeri oldukça yüksek ve ferahlatıcı bir çorbadır.
Malzemeler:
2 litre su
1 yemek tabağı dolusu yoğurt
1 kahve fincanı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Çukur bir kapta un, yumurta, yoğurt el blendırı ile iyice çırpılır. Pirinç çorbaya konulmadan önce küçük tavada iyice haşlanır.
2 litre su kaynatılır ve kaynayan sudan 2-3 kepçe bir kaç seferde alınarak çırptığımız yoğurt karışımına dökülür ve karıştırılır amaç yoğurdumuz kesilmesin. Bu karışım 2 litre suyun içine atılır ve karıştıra karıştıra çorba pişirilirken içine tuz, haşlanmış pirinçler ve kuru nane atılır. Çorba kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve zeytinyağı ile tereyağı bir tavada kırmızı toz biber ile kızdırıldıktan sonra çorbanın üzerine dökülür.
Sibel Koçarslan

Related Posts

Yayla çorbası tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.