11 Temmuz 2016 Pazartesi

Katmer Babukko tarifi (Şanlıurfa)

Katmer Babukko, Urfa'nın yöresel lezzetlerinden biri


Malzemeler:
500 gram un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket margarin veya(tereyağı)
500 gram yoğurt
5,6 Diş sarmısak
Su
Yapılışı:
Un, tuz ve su ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın.
Mandalina büyüklügünde bezelere ayırın.
Bezeleri oklavayla çok ince olmayan yufkalar şeklinde açın.
Bir tavada yağı eritin, erimiş yağdan kaşıkla alıp yufkanın üzerine serpin yağı yufkanın her yanına yayın.
Yufkayı rulo şeklinde katlayıp yuvarlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen katmerleri parçalara ayırın.
Üzerine kızgın yağı, sarmısaklı yoğurdu dökün. Katmerleri sade olarak çaylada yiyebilirsiniz.
haber7

Related Posts

Katmer Babukko tarifi (Şanlıurfa)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.