9.05.2016

Kırmızı kadife kek tarifi

Kek Malzemeleri

1.5 Su Bardağı Şeker
2 Yumurta
2 Yemek Kaşığı Vişne Reçelinin Suyu (Ev Yapımı)
Yarım Su Bardağı Kaynamış Kırmızı Pancarın Suyu 
125 Gr Yumuşak Tereyağı
1 Su Bardağı Ayran
2.5 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu

Krema Malzemeleri

3 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Tereyağı


Hazırlanışı

Kek İçin :
Öncelikle kekimizin rengini vermesi için 1 baş pancarı çatalla kolay ezilene kadar kaynatıyoruz ve blendır ile püre haline getirip süzgeçten suyunu süzüp alıyoruz bir kenarda bekletiyoruz.
Kek için tereyağ ile şekeri mikser ile karıştırıp yedirin, üzerine yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin ve köpürtün. Diğer bir kapta ise vişne reçeli suyu ve pancar püresi suyunu iyice karıştırın ve asıl kabımıza onlarıda ekleyin karıştırmaya devam edin. Şimdi ise mikserinizin hızını düşük seviyeye getirerek, az un az ayran ekleyerek 4 ayrı seferde karışıma katınız ve karıştırmaya devam ediniz. (Kadife görünümünü vermek için bu işlemi dikkatli uygulayınız) Son olarak vanilya ve kabartama tozunu ekleyip kek için hazırlama aşamasını tamamlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına kek kalıbına boşaltığımız kek içeriğimizi 20-25 dk pişirme süresince fırına veriyoruz.

Krema İçin:

Orta ateşte tencere içinde un ve sütü iyice karıştırıp , topaklanmayı önleyerek karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına ordanda yarımsaat boyunca durmak üzere buz dolabına alıyoruz, tekrar dışarı çıkarıp sıvı tereyağı,şeker ve vanilya eklediğimiz karışımı mikser ile yüksek hızda kabarana kadar çırpıyoruz.
Ve son olarak pişen kekimizin üstüne veya istiyorsanız keki enine dilimlere ayırarak arasına sürüp servise sunuyoruz.
kektarifleri.com

Related Posts

Kırmızı kadife kek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.