16.03.2016

Portakal pelteli muhallebi tarifi

Portakal pelteli muhallebi tarifi....

Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı damla sakızı macunu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • göz kararı yulaflı bisküvi
  • Tarifi
  • Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin.Portakalların kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.Muhallebiyi hazırlamak için önce pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı harmanlayın ve sütü ilave edin.Çırpıcı ile kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama noktasına geldiği zaman damla sakızı macununu ekleyin ve 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Mikser ile en düşük devirde 5 dakika çırpın. Kuplara paylaştırın ve rondodan geçirdiğiniz bisküvileri üzerine serpiştirin.
    Küçük bir tencerede portakal suyunu, rendesini, nişastayı ve şekeri ilave edip pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
    Kuplara pay edin ve oda sıcaklığına gelince nane yapraklarıyla süsleyip buzdolabına kaldırın.
  • mynet

Related Posts

Portakal pelteli muhallebi tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
16.03.2016 18:12

portakallı her lezzeti severim.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Reply