Arnavut böreği tarifi


Arnavut böreği nasıl yapılır arnavut böreği tarifi.....

Arnavut böreği malzemeleri:
 
3 bardak un
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 bardak sıvıyağ
250 gram tereyağı
 
İçine:
250 gram kıyma
3 soğan
Kimyon, karabiber, tuz
Sıvıyağ

 
Arnavut böreği hazırlanışı:
 
Un, tuz ve ılık suyla hamuru yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. En az yarım saat üzerine nemli bez örterek bekletin. Soğan ve kıymayı baharatlarla beraber yağda kavurun. Tereyağını bir tavada eritip sıvıyağ ekleyip karıştırın.
 
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri un da kullanarak 10 cm kadar açın. Hepsini açtıktan sonra bir kaşık yağla yağlayın. Ellerinizle biraz daha açın. 8 yufkayı yağlayıp elle büyüterek üst üste tepsiye dizin.
 
Üzerine kıymalı harcı boşalttıktan sonra geriye kalan 8 bezeyle de aynı işlemi yapın. Kalan yağı üstüne boşaltıp 180 derecelik fırında pişirin.

1 yorum: