27.05.2013

Mantarli karnıyarık tarifi

Mantarlı karnıyarık 
4 kişilik

Malzemeler
4 patlıcan
300 gram kıyma
100 gram mantar
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı ve maydanoz
50 gram kaşar peyniri

Yapılışı: Patlıcanları iyice yıkayın, üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Kıymayı, dilimlenmiş mantarı, soğan ve yağı bir tavada kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber ekleyin. Baharatı ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanları ikiye bölüp içlerini açın, bu harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyup 15 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin ve sıcak sıcak ikram edin

Related Posts

Mantarli karnıyarık tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.