1.08.2012

Patates salatası

Yaklaşık 1,5 kg. midye, yıkanmış ve ayıklanmış
900 gr. yumuşak taze patates, 1 cm. lik küpler halinde doğranmış
240 ml. sek beyaz şarap veya su
75 gr. doğranmış arpacık soğanı veya kuru soğan
120 ml. sızma zeytinyağı
60 ml. balzamik sirke
Tuz ve karabiber
50 gr. doğranmış maydanoz, dereotu veya Frenk soğanı ya da hepsinin karışımı

1. Midyeler, patatesler ve şarap ya da suyu derin kenarlı bir tavada veya güveçte karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşteki ocağa koyun. Kapaktan buharı çıkmaya başladığında tavayı sallayın ve ocağı orta ateşe düşürün. Tüm midyeler açılıncaya kadar, her 5 dakikada bir kontrol ederek pişirin. Midyeler piştiğinde, bir maşa ya da delikli bir kaşık ile başka bir tabağa alın. Patatesleri tavada bırakın ve üzerini tekrar kapatın.

2. Patateslerin yumuşamasına yakın zamana kadar pişirin, sonra kapağı açın ve sıvının çoğu buharlaşana ve patatesler pişene kadar pişirin. Bu esnada midyeler soğumuş olmalı. Kabuklarını ayıkladığınız midyeleri geniş bir kâseye alın.

3. Patatesler hazır olduğunda midyelerin bulunduğu kaba alın ve arpacık soğanları, yağ, sirke, tuz ve karabiberi ilave edin. Tadına bakın ve gerekliyse tekrar çeşnilendirin. Hemen servis edebilir veya oda sıcaklığına gelmesini bekleyebilir ya da soğutabilirsiniz. Ancak bekletirseniz baharat ve yeşilliklerinizi son anda ilave etmelisiniz

Related Posts

Patates salatası
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.