Yöresel lezzet Katlet (kuru köfte) tarifi


Iğdır'ın yöresel tatlarından Katlet (Kuru Köfte)'in tarifi
Malzemeler:½ kg koyun kıyması
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kimyon
Sıvıyağ
Reyhan
 
Yapılışı:
Köfte harcı için 1 adet soğan ve 1 adet patates rendelenir, üzerine 1 yumurta kırılır, 1 yemek kaşığı da un eklenir. Yarım kilo kıyma, birer tatlı kaşığı zerdeçal ve kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, ince doğranmış bir tutam maydanoz ilave edilen harç malzemesi güzelce yoğrulur. Oval şekil verilen köfteler, kızgın yağda kızartılıp reyhan yapraklarıyla süslenir.
 
Katlet, servise hazırdır.

oku: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: