19.06.2012

3 renk böreği tarifi


Malzemeler

3 Hazır Yufka
3 Tavuk Göğsü
1/2 kg. Havuç
1/2 kg. Pazı Yaprağı
1 Orta Boy Soğan
1 Yumurta
125 gr. Tereyağı (veya yumuşak margarin)
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı

Tavuk etlerinı haşlayıp ince ince didikleyin. Soğanı ince rendeleyip doğranmış, yıkanmış pazı yaprakları ile az yağda kavurun. Havucu haşlayıp püre haline getirin. Fırını orta derecede ısıtın ve fırın tepsinizi yağlayıp hazırlayın. Yağınızı eritip yufkaları ıslatmak üzere içine yeteri kadar su ilave edin. Birinci yufkayı yayın, su-yağ karışımı ile ıslatın, üzerine pazıyı yayın. Sonra ikinci yufkayı aynı şekilde ıslatın, üzerine havucu yayın. Üzerine üçüncü yufkayıserin. Onun üzerine de tavuklu harcı yerleştirin. En üstü yufka ile kapatıp böreğinizi yuvarlak olarak fırına yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, arzuya göre susam ya da çörekotu serpin. 30-35 dakika kızartın.
Afiyet olsun

Related Posts

3 renk böreği tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.