12.03.2012

Hedik çorbası (diyarbakır) tarifi

MALZEMELER
2 BARDAK BUĞDAY
½ BARDAK NOHUT
1 BÜYÜK KURU SOĞAN
2 KAŞIK UN
KEKİK,TUZ,BİBER

YAPILIŞI

BUĞDAY VE NOHUT AYIKLANIR, BOL SUDA İYİCE HAŞLANIR. KURU HEDİK (DİŞ HEDİĞİ) OLARAK YENECEK İSE SUYU SÜZÜLEREK ALINIR.TUZ EKİLEREK YENİR.
SULU HEDİK İÇİN KAŞIK YAĞDASOĞAN KAVRULUR, HAŞLANMIŞ SULU KARIŞIMA İLAVE EDİLİP, KAYNATMAYA DEVAM EDİLİR.SUYU EKSİLİR İSE SICAK SU İLAVE EDİLEBİLİR.AYRICA BİR TAVADA İKİ KAŞIK UN, BİR KAŞIK YAĞ İLE HAFİFÇE PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR VE KARIŞIMA İLAVE EDİLİR. KEKİK, TUZ, BİBER KONARAK ÇORBA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.SICAK SERVİS YAPILIR.
startv.com

Related Posts

Hedik çorbası (diyarbakır) tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
Adsız
2.06.2014 23:14

Bu tarif kac kisilik ogrenebilirmiyim

Reply