Tel Şehriye Pilavı nasıl hazırlanır


Tel Şehriye Pilavı yalnız yenen öğle lezzetlerinden biri...

MALZEMELER ( 1 Kişilik )

Yarım su bardağı tel şehriye
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
ceviz ( iri dövülmüş )

YAPILIŞI


1- 1 tatlı kaşığı tereyağını tencerede eritin.

2- Tel şehriyeleri ekleyerek kavurun.

3- Şehriyeler kavrulduğunda tuzu ve ı su bardağı sıcak suyu ekleyin.

4- Şehriyeler suyunu çekerken cevizleri havanda iri dövün veya rondoda iri çekin.

5- Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın, karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp, üzerine ceviz serperek servis yapın. 
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: