20.09.2011

Sade ve kolay keşkül

Malzemeler:

3/4 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
1 litre (5 su bardağı) süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş

Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün.1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşayan kabuklarını soyun. Pirinç ve bademi havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek irili ufaklı toz haline getirin. Süt, şeker ve hindistan cevizinin yarısıyla birlikte ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Keşkülleri 6 kâseye paylaştırın. Üzerini kalan hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
bekarmutfagi.com

Related Posts

Sade ve kolay keşkül
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.