Malzemeler:
3/4 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
1 litre (5 su bardağı) süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün.1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşayan kabuklarını soyun. Pirinç ve bademi havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek irili ufaklı toz haline getirin. Süt, şeker ve hindistan cevizinin yarısıyla birlikte ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Keşkülleri 6 kâseye paylaştırın. Üzerini kalan hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
bekarmutfagi.com
3/4 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
1 litre (5 su bardağı) süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün.1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşayan kabuklarını soyun. Pirinç ve bademi havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek irili ufaklı toz haline getirin. Süt, şeker ve hindistan cevizinin yarısıyla birlikte ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Keşkülleri 6 kâseye paylaştırın. Üzerini kalan hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
bekarmutfagi.com
Sade ve kolay keşkül
4/
5
Oleh
Elifce