10.08.2011

Helatiye Tatlısı

Yazın bu sıcak günlerinde canınız tatlı çektiyse hafif, sağlıklı ve kolay yapılan bu tarifi kaçırmayın...
Malzemeler 
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı Pudra Şekeri
20 gram damla sakızı
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı antep fıstığı
Mevsim meyveleri
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı gül suyu


Yemeğin Tarifi  
Tozşeker, su ve gül suyunu karıştırıp şurup haline gelinceye kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, pudraşeker ve damlasakızını karıştırarak kaynatın. Un, nişasta, kalan süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tepsiye 1 santim kalınlığında dökün. Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin. Önceden hazırlamış olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve Antepfıstığını ilave edin küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine bırakın ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın.Soğuk servis yapın.

Related Posts

Helatiye Tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.