24.05.2011

Ekmek kadayıfı tarifi

İçindekiler:
1 paket ekmek kadayıfı
6 Su bardağı su
5 Su bardağı şeker
Yarım kilo nor
1 Çorba kaşığı çiçek suyu
Badem ve/veya Ceviz





Büyük bir tencereye belirtilen miktarlarda  su, şeker ve çiçek suyu konduktan sonra iyice karıştırılarak şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. İki katmandan oluşan ekmek kadayıfının katmanları ayrılır ve kaynamış olan bu karışımla ıslatılır. Bunun üzerine ezilmiş badem veya ceviz içi, ezilmiş nor, biraz şeker ve bahar konularak bu malzemelerin üzeri diğer parçayla kapatılır. Ilık şerbet, hazırlanmış olan kadayıfın üzerine azar azar dökülür. Kısık ateşte pişirilirken, üzerine kaşıkla şerbet gezdirilir. Şerbeti çekinceye kadar bu işleme devam edilir. Sonra buzdolabında soğutulup servis yapılır.

Related Posts

Ekmek kadayıfı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.