21.10.2010

Ev lahmacunu tarifi


HAMURU İÇİN
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak ılık süt
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İÇİ İÇİN
300 gr kıyma
1 demet maydanoz
2 adet domates
3 adet sivri biber
4-5 diş sarımsak
1 adet soğan
Pul biber, tuz

YAPILIŞI
Yaş mayamız şeker, ılık süt ve yağ ile eritilir. Unumuz elenerek mayamıza katılır. Yumurta ve yağ da ilave edildikten sonra hamurumuz yoğrulur ve mayalanması için üstü örtülerek bekletilir. Bu arada iç malzemesi için sarımsak, soğan, biber, domates ve maydanozlar ince kıyım doğranır ve bütün malzeme çiğden karıştırılır. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparılarak elle açılır ve iç malzemeden yayılır. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilerek sıcak olarak servis edilir.

Related Posts

Ev lahmacunu tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
ss
27.10.2010 21:47

ELLERİNİZE SAĞLIK. :))

Reply
avatar
28.10.2010 19:22

Teşekkür ederim :)

Reply