23.08.2010

Portakallı güllaç tarifi

MALZEMELER
Malzeme:
Ana Yemek : 2 su bardağı süt
75 gr toz şeker
2 adet portakal
5 adet güllaç yaprağı
10 gr vişne reçeli
  çikolata
  antep fıstığı 

YAPILIŞI


Portakalların suyunu sıkın. Süt ve tozşekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp portakal suyu ile tatlandırın. Güllaç yapraklarını sütlü ve portakallı karışıma sıcakken batırıp bir tepsiye üst üste yayın. Artan sütlü karışımı da üzerlerine döküp suyunu iyice çekmesi için dinlendirin. Hazırladığınız portakallı güllacı buzdolabına aktarın. En az yarım saat kadar soğutun. Yuvarlak keskin bir kalıpla çıkartıp servis tabağına aktarın. Antepfıstığı içi, vişne reçeli ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
BİZİMMUTFAKTAN ALINTIDIR

Related Posts

Portakallı güllaç tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.