31.12.2009

Armut tatlısı

MALZEMELER
6 ADET armut
3 su bardağı bal
1 kahve fincanı limon suyu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı teryağ
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI


Armudun kabukları soyulur,
ortadan ikiye bölünür.Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifce oyulur oyuk kısmı yukarıya gelecek biçiminde tepsiye dizilir.Diğer tarafta bal bir çay fincan su ile hafifce sulandırılır,limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısmına doldurulur.Üzerine birer küp teryağı ilave edilir tarçın ve hindistan cevizi gezdirilir üzeri bir folyo ile örtülüp orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir sonra folyo çıkarılır 10 dakikada üstü açık olarak pişirilir soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi,tarçın ilave edilebilinir.Afiyet olsun.

Related Posts

Armut tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.