Yılbaşında ne pişirsem


Bu yılbaşında dışarıya çıkmayanlar için yemeği evde yemek isteyenler için yılbaşında ne pişirsem:

İç pilav
Malzemeler:
1 orta boy beyaz soğan
4 avuç baldo pirinç
1 dolu avuç çam fıstığı
1 dolu avuç kuş üzümü
150 gr küçük doğranmış kuzu ciğeri
75 gr tereyağ
2 dolu tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam yeni bahar
3 bardak tavuk suyu
1 dolu tutam toz şeker
Dereotu

Pirincinizi üstünü örtecek kadar sıcak su ve 1 dolu tutam tuz ile yarım saat ıslayarak bekletin ve süzdürün. Pilavı yapacağınız tencerede çamfıstıkları tereyağında biraz kavurun, küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin, rengi dönünce ciğeri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyun içinde şişmeye bıraktığınız kuş üzümlerini süzüp, tuz, karabiber, yeni baharı ekleyin. Üstüne tavuk suyunu ekleyin ve şekerini verin, karıştırıp kaynayana kadar tıkırdatın. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika kadar daha pişirin. Pişince tencerenin ağzını açıp pirinçleri kırmadan karıştırın ve kapağı kapatıp 5 dakika daha dinlendirin. Afiyet olsun.  

çerkez tavuğu
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
300 gr ince çekilmiş ceviz içi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Tavuğu haşladıktan sonra çok ince didikleyin. Bayat ekmeği ufalayıp, çekilmiş ceviz içi, havanda dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş soğanı ilave edin. İyice karıştırın. 2-3- bardak tavuk suyunu azar azar ekleyerek hafif bulamaç haline getirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Didiklenmiş tavuk eti ile cevizli içini bir kapta iyice karıştırın. Cevizle birlikte servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: