Sarımsaklı bulgur köftesi nasıl yapılır?


İşte Sarımsaklı bulgur köftesi tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...

Sarımsaklı bulgur köftesi

6 kişilik Malzemeler 

1,5 su bardağı ince bulgur

1 demet maydanoz

Sıcak su

Tuz, nane

1 yumurta

2 çorba kaşığı un

Sosu için

1 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber, nane

Yapılışı: Yoğurma kabının içine bulguru ve ıslatacak kadar sıcak suyu alın, üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Daha sonra üzerine unu, tuzu, yumurtayı ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük parçalar kopartıp avuç içinde köfteler yapın ve ortasına bastırın. Bu şekilde hazırlanan köfteleri kaynayan tuzlu suda haşlayın. Süzüp, servis tabağına koyduğunuz sarımsaklı yoğurdun üzerine alın. Üzerine kırmızıbiberli tereyağını yakıp gezdirin ve servis yapın. Çok hafif bir lezzeti var, diyet yapanlar için de ideal bir yemek.
kaynak:bugün gazetesi

0 yorum: