18.12.2013

Pilavlı karnıyarık tarifi

Malzemeler:300 gr dana kıyma
10 adet patlıcan
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:2 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılır. Patlıcanlar kabuklarıyla bereber enine yarılır ve sandal gibi içi çıkartılarak kararmamaları için tuzlu suya atılır. Patlıcan içleri küp küp doğranır. 3 adet soğan küçük küçük doğranıp sıvı yağda diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Kavrulmaya devam eden soğanlara 300 gram dana kıyma eklenir.  Süzülüp yıkanan patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Pirinçler ve 1 adet küçük küçük doğranan domates suyunu çeken kıymaya eklenir. 1 tatlı kaşığı biber salçası katılan kıymalı iç, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilip maydanozlar eklenir. Harmanlanıp ocaktan alınır ve kızarmış patlıcanların içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Kalan kıymalı harç patlıanların arasına yerleştirilir. Karnıyarıkların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür ve tepsinin ağzı folyoyla kapatılarak ağır ateşte pişmeye bırakılır.
 
Pilavlı Karnıyarık servise hazırdır.
Kaynak:kanal d mutfağım programı

Related Posts

Pilavlı karnıyarık tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.