Ispanaklı gül böreği tarifi (Nevşehir)


Nevşehir'in yöresel tatlarından Ispanaklı Gül Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
4 yufka
1 kg ıspanak
200 gr beyaz teneke peyniri
1 kuru soğan
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Yemeklik doğranmış kuru soğan, 200 gram beyaz  peynir, 1 kg ıspanak, tuz ve karabiber bir kaba alınıp yoğuruluyor. Yufkalar üçgen olacak şekilde beşe bölünüyor. Üzerlerine fırçayla süt-yağ karışımı sürülüyor. Her yufkanın kalın kenarına iç harçtan konup katlanıyor. Katlanan böreklere gül şekli veriliyor. Fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerlerine yumurta sürülüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriliyor.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

0 yorum: