18.05.2011

Patlıcan musakka tarifi

Patlıcan, soğan ve kıymayla yapabileceğiniz nefis bir yemek..

MALZEMELER
4 tane patlıcan
2 tane orta boy soğan
250 gr kıyma
2 tane domates
1 bardak et suyu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı margarin
yarım demet maydanoz
karabiber
yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar, alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunnan bir kapta yarım saat bekletin. daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakın. Soğanları küp küp doğrayın.
Domateslerin kabuklartını soyup çekirdekelrini çıkarıp küçük parçalara doğrayın. Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Delikli bir kepçeyle alıp bir tencereye veya tepsiye yayın. Bir tava da 2 kaşık margarini kızdırıp, soğanlar afif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Domatesleri ekleyin, hafif pişene kadar kavurup tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanların üzerini  bu harç ile tamamen kapatın ve 1,5 bardak et suyunu da ilave edip ateşte veya fırında 40 dakika kadar pişirin. Ateşten alıp üzerine kıyılmış maydaNoz serperek servis yapın.

Related Posts

Patlıcan musakka tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.