27.07.2013

Hatay yemeği: Aşur tarifi

Malzemeler:

2 bardak aşurelik buğday
400gr. kemikli kuzu eti(dana veyatavuk da olabilir)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
yapılışı:

Akşamdan iyiceyıkanıp ıslatılan buğday ocağa alınır. Etbiber salçası, kıyılmış soğan, tuzeklenir pişmeye bırakılır. Su miktarını tam olarak veremiyorum çünkü her buğdayın su çekme oranı farklı oluyor. En iyisi üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip pişerkenarada kontrol etmek. Buğdaylar pişmeden suyunu çekerse üzerine eklenebilir. Buğdaylar iyice açılınca et çıkarılıp kemiklerinden ayrılır, didiklenir. 

Tekrar tencereye alınır, üzerine eritilen tereyağı ilave edilir. Bir kepçe veya büyük bir kaşık(tercihen tahta) yardımıyla dövülerek, iyice karıştırılır. Tel tel olan aşur servis tabağına alınır.Zeytinyağı ısıtılır içine kimyon eklenir, aşurun üzerine gezdirilir. Cevizle süslenir.

Related Posts

Hatay yemeği: Aşur tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.