27.12.2013

Soğan aşı tarifi

Gaziantep'in yöresel tatlarından Soğan Aşı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Yarım kg kuzu parça et
1/2 kilo  arpacık soğan
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz ve karabiber

Yapılışı :
Arpacık soğanlar temizlenir. 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kavrulur. Diğer tarafta et ve nohut bir tencereye alınıp pişirilir. Yemeğe domates ve biber salçası, tuz ve karabiber eklenir. Kaynadıktan sonra kavrulan soğanlar tencereye ilave edilir. Pişen yemeği ocaktan almadan nar ekşisi ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp servis yapılır.  


Kaynak http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Related Posts

Soğan aşı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.