25.04.2010

Kelle paça tarifi yöresel(k.maraş)

Malzemeler
1 Adet koyun yada keçi kellesi
Birkaç parça kemik
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Toz kırmızı biber
2-3 Diş sarımsak
1-2 Yemek kaşığı sumak ekşisi

Yapılışı
Kelle iyice yıkanıp temizlenir. Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur. Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir. Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir. Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir.

Related Posts

Kelle paça tarifi yöresel(k.maraş)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
Adsız
14.11.2011 13:51

hemşeriniz olarak başarılar diliyorum kelle paça ve sakatat türüne bayılıyorum ellerinize sağlık

Reply
avatar
Adsız
24.11.2013 00:08

Ne varsa memleketim de var elinize sağlık.

Reply