Erzurum'un yöresel tatlarından Şalgam Çırpması tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:4 adet şalgam
500 gr. orta yağlı dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 avuç reyhan
1 çay kaşığı kara biber
½ limonun suyu
500 gr. orta yağlı dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 avuç reyhan
1 çay kaşığı kara biber
½ limonun suyu
Yapılışı:
4 adet şalgamın kabukları soyulup yıkanır. İnce yuvarlak dilimlere ayrılır, her dilim ince ince doğranıp bir kapta toplanır. Üzerlerine kararmamalrı ve acılığının gitmesi için yarım limonun suyu sıkılır. Yemeğin pişeceği tencereye 1 büyük yemek kaşığı tereyağı konulur. Yemeklik doğranmış 2 adet kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine yarım kilo orta yağlı dana kıyma eklenip suyunu çekene kadar sotelenir. Suyunu çekip rengi dönen kıymaya 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 avuç reyhan ve 1 çay kaşığı karabiber serpilir. Şalgamlar yıkanıp süzülür ve baharatlarla lezzetlenen kıymanın üzerine eklenir. Şalgamlar yumuşayıp kıymayla özleşene kadar pişirilir.
oku: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Şalgam çırpması tarifi (Erzurum)
4/
5
Oleh
Elifce