Gaziantep'in yöresel tatlarından Soğan Aşı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Yarım kg kuzu parça et
1/2 kilo arpacık soğan
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz ve karabiber
Yapılışı :
Arpacık soğanlar temizlenir. 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kavrulur. Diğer tarafta et ve nohut bir tencereye alınıp pişirilir. Yemeğe domates ve biber salçası, tuz ve karabiber eklenir. Kaynadıktan sonra kavrulan soğanlar tencereye ilave edilir. Pişen yemeği ocaktan almadan nar ekşisi ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp servis yapılır.
Yarım kg kuzu parça et
1/2 kilo arpacık soğan
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz ve karabiber
Yapılışı :
Arpacık soğanlar temizlenir. 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kavrulur. Diğer tarafta et ve nohut bir tencereye alınıp pişirilir. Yemeğe domates ve biber salçası, tuz ve karabiber eklenir. Kaynadıktan sonra kavrulan soğanlar tencereye ilave edilir. Pişen yemeği ocaktan almadan nar ekşisi ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp servis yapılır.
Kaynak http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder