Patates pufu adını duymuş ancak yapmamıştım sonra netten gezinirken tarifini buldum sizlerle paylaşayım dedim.
Malzemeler:
►500 gr Patates
►Yarım bardak su
►1,5 yemek kaşığı margarin
►1 su bardağı un
►1-2 Yumurta
►1 Yumurta sarısı
►Tuz
►Muskat (Hindistan cevizi rendesi)
Harcı için:
►1 demet maydanoz
►1-2 taze soğan
►50 gr. rendelenmiş kaşarpeyniri
►1 yumurta sarısı
►Tuz
►Karabiber
Yapılışı
Patatesleri kaynatın. Maydanozu vetaze soğanları ince doğrayın ve yumurta sarısı,tuz ve karabiberle karıştırın. İç harcını hazırlayın.
Patateslerin kabuklarını soyun. Bir çatal ya da patates presi ile ezin. Suyu, margarin, tuz ve muskat ile kaynatın. Unukarışıma ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene dek,dibi tutmadan karıştırın.Tencereyi ocaktan alıp,yumurtaları ilave edin ve karıştırın.Hamura ezilmiş patatesi karıştırın. Patates hamurunu, unlu bir yüzeyde 1,5 cm. kadar açın. Hamurdan sütlü kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Her dilimin yarısına 1 yemek kaşığı harç koyun.Diğar kısma üzerine kapatın.Kenarlarını elinizle ya da çatalla bastırın.Firitözde altın sarısı olana dek kızartın .
Malzemeler:
►500 gr Patates
►Yarım bardak su
►1,5 yemek kaşığı margarin
►1 su bardağı un
►1-2 Yumurta
►1 Yumurta sarısı
►Tuz
►Muskat (Hindistan cevizi rendesi)
Harcı için:
►1 demet maydanoz
►1-2 taze soğan
►50 gr. rendelenmiş kaşar
►1 yumurta sarısı
►Tuz
►Karabiber
Yapılışı
Patatesleri kaynatın. Maydanozu ve
Patateslerin kabuklarını soyun. Bir çatal ya da patates presi ile ezin. Suyu, margarin, tuz ve muskat ile kaynatın. Unu
Patates pufu tarifi
4/
5
Oleh
Elifce