Kahramanmaraşta içine un konulmadan yapılan her derde deva kelle paça çorbası. Doğal bir antibiyotik olan Her derde deva olan kelle paça maraş usulu nasıl yapılır. İşte maraş usulu kelle paça tarifi....
Malzemeler
1 adet kelle, 1 kaşık tereyağı 4 adet paça 1 kaşık pul biber 3 litre su 5 diş sarımsak istenildiği kadar limon suyu ve olmazsa olmaz Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi.
Yapımı:
Kelle ve paçalar temizlenir. Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerden ayıklanıp bir kenara alınır. (Kellede beyin olmaması gerekir.) Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine sarımsak konur. Birkaç kez karıştıktan sonra haşlama suyundan birkaç litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerine pul biber ve Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi eklenerek servis edilir. İsteğe bağlı da limon suyu eklenebilir.
Malzemeler
1 adet kelle, 1 kaşık tereyağı 4 adet paça 1 kaşık pul biber 3 litre su 5 diş sarımsak istenildiği kadar limon suyu ve olmazsa olmaz Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi.
Yapımı:
Kelle ve paçalar temizlenir. Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerden ayıklanıp bir kenara alınır. (Kellede beyin olmaması gerekir.) Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine sarımsak konur. Birkaç kez karıştıktan sonra haşlama suyundan birkaç litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerine pul biber ve Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi eklenerek servis edilir. İsteğe bağlı da limon suyu eklenebilir.
K.maraş usulu kelle paça tarifi
4/
5
Oleh
Elifce