MALZEMELER
Yarım kilo mısır unu
3 adet ince pırasa
250 gr asma yaprağı
1 tutam nane
Yarım kilo yoğurt
Tuz
Yapılışı: Pırasalar ince ince doğranarak az yağda sotelenir.Yarım kilo mısır unu,yarım kilo yoğurt ve bir tutam nane karıştırılır.En son pırasayla tuz atılıp karıştırılır.Tepsinin altı yağlanır,asma yaprağının damarlı kısmı içeri gelecek şekilde sıkı sıkı dizilir.Karıştırılan malzeme yaprakların üzerine dökülüp yayılır.Asma yaprakları damarlı kısmı içeri gelecek şekilde tekrar sıkı sıkı kapatılır.Tepsi kısık ateşte çevirilerek pişirilir.Ters çevrilerek pişmeyen tarafı da pişirilir.
Yarım kilo mısır unu
3 adet ince pırasa
250 gr asma yaprağı
1 tutam nane
Yarım kilo yoğurt
Tuz
Yapılışı: Pırasalar ince ince doğranarak az yağda sotelenir.Yarım kilo mısır unu,yarım kilo yoğurt ve bir tutam nane karıştırılır.En son pırasayla tuz atılıp karıştırılır.Tepsinin altı yağlanır,asma yaprağının damarlı kısmı içeri gelecek şekilde sıkı sıkı dizilir.Karıştırılan malzeme yaprakların üzerine dökülüp yayılır.Asma yaprakları damarlı kısmı içeri gelecek şekilde tekrar sıkı sıkı kapatılır.Tepsi kısık ateşte çevirilerek pişirilir.Ters çevrilerek pişmeyen tarafı da pişirilir.
Asma Yaprağı Pidesi bursa
4/
5
Oleh
Elifce