Malzemeler:
3 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 kase su
aldığı kadar un
5 kaşık katı yağ
şerbeti için;
3 bardak şeker
3 bardak su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
malzemelerin hepsi karıştırılır. yoğurulur.( katı yağ hariç ) bir avuçiçi kadar pazılar yapılır. büyük yufka haline gelecek kadar açılır. üstü yağlanır oklavaya sarılır. oklavanın üstünde boydan boya kesilir.sonra küçük karelere ( 4 parmak eninde ) bölünür.elde burulur tekrar merdaneyle yuvarlak şekilde açılır, kızgın yağda kızartılır. soğuk şerbete atılır. servis yapılırken ceviz serpilir.
kat kat tatlısı
4/
5
Oleh
Elifce