Piyaz Türk mutfağının en sevilen salatalarından biri. Özellikle köftenin yanına çok yakışan piyazın yapımı ise oldukça basit.
Bu tarife kendi damak zevkinize göre eklemeler yapabilir veya hoşlanmadığınız malzemeleri çıkarabilirsiniz.
Malzemeler
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- Marul
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet haşlanmış yumurta
- Zeytin
- Maydanoz
- Sirke
- Limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yapılışı
- Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
- Islatılan fasulyeleri haşlayın ve süzün.
- Bir bardak sirkeyi fasulyelerin üzerinde gezdirin ve kapalı bir kabın içinde yaklaşık 2 saat bekletin.
- Fasulyelerin sirkesini süzün ve bir tabağa alın.
- Eklemek istediğiniz kadar marulu yıkayıp doğrayın.
- Soğanları piyazlık kesin ve tuzla ovun.
- Ovduğunuz soğanları yıkayın ve süzün.
- Domates ve biberi doğrayıp soğan ve marulla birlikte piyaza ekleyin.
- Yağını, tuzunu ve limonunu ekledikten sonra dilimlediğiniz yumurta, zeytin ve maydanozla süsleyin.
Piyaz nasıl yapılır?
4/
5
Oleh
Elifce