4.04.2011

Piyaz nasıl yapılır?


Piyaz Türk mutfağının en sevilen salatalarından biri. Özellikle köftenin yanına çok yakışan piyazın yapımı ise oldukça basit.
 Bu tarife kendi damak zevkinize göre eklemeler yapabilir veya hoşlanmadığınız malzemeleri çıkarabilirsiniz. 
 Malzemeler
  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • Marul
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • Zeytin
  • Maydanoz
  • Sirke
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Yapılışı
  • Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
  • Islatılan fasulyeleri haşlayın ve süzün.
  • Bir bardak sirkeyi fasulyelerin üzerinde gezdirin ve kapalı bir kabın içinde yaklaşık 2 saat bekletin.
  • Fasulyelerin sirkesini süzün ve bir tabağa alın.
  • Eklemek istediğiniz kadar marulu yıkayıp doğrayın.
  • Soğanları piyazlık kesin ve tuzla ovun.
  • Ovduğunuz soğanları yıkayın ve süzün.
  • Domates ve biberi doğrayıp soğan ve marulla birlikte piyaza ekleyin.
  • Yağını, tuzunu ve limonunu ekledikten sonra dilimlediğiniz yumurta, zeytin ve maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder