Özel günleriniz için pasta satın almak yerine evde kolayca hazırlayabileceğiniz pasta tarifi karaorman pastası tarifi vişneli karaorman pastası nasıl yapılır işte tarifi...
MALZEMELER
Pandispanya keki için;
2 su bardağı un
2 bardağı toz şeker
3/4 su bardağı kakao
1 çay bardağı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yayık ayranı
2 adet büyük yumurta
2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı sıcak su
2 bardağı toz şeker
3/4 su bardağı kakao
1 çay bardağı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yayık ayranı
2 adet büyük yumurta
2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı sıcak su
Vişne şurubu için;
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı vişne suyu
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı vişne suyu
Frosting için;
3 su bardağı krema
1/4 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı pudra şekeri
Çikolata çit için;
250 gram bitter çikolata
Süslemek için;
2,5 su bardağı vişne(çekirdeğinden ayrılmış)
1 tablet bitter çikolata
Vişne
1 tablet bitter çikolata
Vişne
YAPILIŞI
Unlu olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde, sıvı malzemeleri de ayrı bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra hızlıca birbiriyle homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
Malzemeleri karıştırdık sonra iki eşit parçaya ayırarak 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Ardından vişne şurubunu hazırlayın.
Frosting için bir kapta çırpıcı yardımıyla krema ve şekeri katılaşana kadar çırpıp buzdolabında bekletin.
Çikolataları benmari usulü eritin. Geniş bir spatula kullanarak erimiş çikolatayı yağlı kağıt üzerine, ince tabaka halinde sürüp kenarından kaldırarak rulo şeklinde sarıp dondurun. Donan çikolata parçalarını kırarak pastanın kenarlarını süslemek için kullanabilirsiniz.
Tüm malzemeleri hazırladıysanız, pandispanya kekinin alt kısma gelecek olan bölümünü vişne şurubu ile ıslatın. Ardından kremayı güzelce sürün. Yarıya kadar kesilmiş vişneleri de ilave ettikten sonra üst katı da koyarak süsleme yaparak servis edebilirsiniz.
yasemin.com
Vişneli karaorman pastası tarifi
4/
5
Oleh
Elifce