Malzemeler :
4 yufka
1 bardak süt
4-5 yumurta
5 kaşık tereyağı
3 orta boy patates
Tuz , karabiber,kırmızı biber
1 bardak süt
4-5 yumurta
5 kaşık tereyağı
3 orta boy patates
Tuz , karabiber,kırmızı biber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. İçine baharatları atıp karıştırın.
Süt, yumurta ve erittiğiniz tereyağını çırpın.
Yağladığınız fırın tepsisine bir yufkayı serin ve kenarları dışarı taşacak şekilde koyun.
Karışımı sütün ve 1 yufka daha serin.
Sonraki kata da karışımdan sürüp ardından patates rendesini dağıtın.
Kalan yufkaları da karışımı sürerek yerleştirin.
En son kenara taşan yufkayı kıvırıp üzerine katlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz çörek otu serpin.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Süt, yumurta ve erittiğiniz tereyağını çırpın.
Yağladığınız fırın tepsisine bir yufkayı serin ve kenarları dışarı taşacak şekilde koyun.
Karışımı sütün ve 1 yufka daha serin.
Sonraki kata da karışımdan sürüp ardından patates rendesini dağıtın.
Kalan yufkaları da karışımı sürerek yerleştirin.
En son kenara taşan yufkayı kıvırıp üzerine katlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz çörek otu serpin.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
haber7
Patatesli tepsi böreği tarifi
4/
5
Oleh
Elifce