2 yemek kaşığı un
1 çay fincanı, şeker
75-100 tereyağı miktarı, sizin damak zevkinize bağlı
100 gr. bitter çikolata (yarısı rende olacak)
1 paket vanilya
2 tane dilim muz
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
2 tane dilim muz
1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı:
Bir tencereye nişasta, şeker, kakao ve unu alalım sütü ekleyelim kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Piştikten sonra tereyağ, çikolata (rende) ve vanilyayı ilave edelim iyice karıştıralım.
Servis tabağının tabanına 3 cm kalınlığında hazırladığımız muhallebi dökelim. Üzerine bir sıra bisküvi dizelim, bisküvilerin üzerine muz dilimleri dizelim, muz dilimlerinin üzerine bisküvi dizip kalan muhallebiyi üzerine dökelim. Spatula ile düzeltelim buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra üzerine çikolata (rende) ve bol hindistancevizi serpelim, dilimleyerek servise sunalım.
e-tarifler.com
Kazan karası tatlısı tarifi
4/
5
Oleh
Elifce